was successfully added to your cart.

Frukost och kunskapseminarie kring Office365, Grön IT och morgondagens arbetsplats

By | Uncategorized | No Comments
Frukostseminarie

Frukost och kunskapseminarie kring Office365, Grön IT och morgondagens arbetsplats

Vårt stora konferensrum hos oss på Koneo fylldes upp och var i stort fullsatt när Microsoft och Fujitsu körde igång sitt program. Vi passade även på att lanserade Microsofts upplevelserum som nu finns i Uddevalla och går att boka. Här får man lära sig och se, hur man på ett effektivt sätt kan hantera Office365 funktioner i en skarp lärarledd Office365 miljö. I upplevelserummet arbetar man på Fujitsus mobila plattform som är en kombinerade platta/laptop med 4G möjligheter, 4st platser finns tillgängliga per grupp.

Microsoft berättade om nya kommande funktioner i Office365 och gick metodiskt in i de olika delar som finns i sviten. Fujitsu berättade om Grön IT och på vilket sätt Fujitsu bidrar till miljön. Det fanns även goda möjligheter att klämma och känna på Fujitsus nya bärbara flaggskepp i alla storlekar. Vad sägs om en 15″ laptop med touch, 4K upplösning och en vikt på under 1,7kg?

Grön IT – Kon-IT och Koneo levererar hållbara IT-funktioner

By | Uncategorized | No Comments
Hållbar IT

Grön IT – Kon-IT och Koneo levererar hållbara IT-funktioner

Just nu pratas det mycket om Grön IT. Miljöfrågor är viktig för oss på Kon-IT och Koneo. När kunder hyr en IT-Arbetsplats eller en dokument lösning från oss, levererar vi Grön IT.

Vi ställer stora krav på våra leverantörer kring IT-Miljö. När det gäller datorer eller servrar, samarbetar vi gärna med Fujitsu  som är långt fram inom området Grön IT. Fujitsu arbetar alltid med IT utifrån hållbar miljö. En av Fujitsus grundläggande värderingar handlar just om hållbarhet. Detta gäller allt från tillverkning till återvinning.

Inom dokumentlösningar samarbetar vi gärna med Lexmark kring deras lösningar och produkter. Förutom att Lexmark arbetar med miljöfrågor, finns ett bra miljöprogram för hantering av toner som Lexmark kallar LCCP. Utifrån miljöprogrammet kan kunden sedan själv följa på webben, hur deras företag bidrar till en bättre miljö. Vårt val av Lexmark är ingen slump. Lexmark har bland annat blivit omnämnd som en av de tio mest ansvarstagande företag i USA, alla kategorier.

Kon-IT och Koneo försöker alltid att hitta rätt lösningar för våra kunder och då utifrån Grön IT, vi gör det enkelt och återvinner IT.

Kon-IT är Microsoft Navision Partner

By | Uncategorized | No Comments
QBS Group

Kon-IT är Microsoft Navision Partner

ERP (Affärssystem)

De flesta företag är i behov av någon form av ERP (Affärssystem). När man som företag står och väljer emellan olika affärssystem behöver man göra en behovsanalys och samtidigt ha en strategi vad man vill få ut av det. Den investering som man gör i ett affärssystem som företag brukar man räkna med att nyttja i minst nio år innan man tittar på något nytt.

Microsoft Navision

Det finns väldigt många olika affärssystem. För att nämna några som Fortnox, Visma, Pyramid, Jeeves och Garp. Vi på Kon-IT och Koneo har valt att arbeta nära Microsoft med Navision som är ett otroligt bra system som har många bra funktioner från standard. Om det finns ytterligare behov går det naturligtvis att anpassa. Microsoft Navision passar allt från det lilla företaget till det större. Kon-IT och Koneo levererar Microsoft Navision i molnet och gör det enkelt för dig som kund att få en säker IT-miljö och får på så sätt en Grön IT i vår leverans.

E-handel

Många företag som arbetar med E-handel ser fördelar med att vi integrerar och bygger en brygga till dem emellan Microsoft Navision och t ex, Magento som E-handelsplattform som vi är experter på. På detta sätt optimeras och effektiviseras orderprocessen och hela kedjan nyttjas.

Bröllopsdekorationer

By | Uncategorized | No Comments
Brollopsdekorationer

Bröllopsdekorationer

bröllopsdekorationer.com är en av Sveriges främsta e-handel inom bröllop, fest och barnkalas. Butiken drivs av Ausra Karlsson och har varit igång sedan 2011 och konkurrenter är flera menar Ausra. Ett stort fokus har legat på att ha en bra sökmotoroptimerad plattform och domän, vilket har fått effekt att bröllopsdekorationer.com ligger etta på många sökord. Detta genererar mycket trafik från kunder som vill köpa hennes produkter.

Kon-IT fick uppdraget om att bygga om Ausras butik då hon inte var nöjd med sin dåvarande leverantör. – Vi såg stor potential i Ausras butik och såg stora möjligheter att kunna hjälpa henne med flera viktiga delar som design, struktur, användarvänlighet och öka konverteringsgraden.

Varför WooCommerce?

WooCommerce har de senaste åren gjort en fantastisk resa, från att vara relativt okänt till att ha över 15 miljoner nerladdningar på bara några år och har utifrån det blivit världens mest använda plattform för e-handlare världen över. Hela 37% av världens webshopar använder WooCommerce.

– Vi vägde mellan Magento och WooCommerce, men beslutade oss ganska snart för att rekommendera WooCommerce till Ausra. Att valet blev WooCommerce och inte blev Magento berodde på att stora delar av den funktionalitet som finns i Magento inte behövdes och utifrån Ausra blev det både en kort och smidig lösning. – WooCommerce är perfekt för ändamålet säger Niklas.

Ausra´s tidigare E-handelslösning var i abonnemangsform vilket resulterade i en hög månadskostnad vilket ofta är förekommande om man behöver ytterligare funktionalitet än själva basutbudet.

Konverteringsgraden ökade med över 100%

Det första som gjordes i projektet var att med hjälp av Google Analytics analysera användarvänligheten, här konstaterades det ganska fort att det fanns mycket att förbättra. Vi tänkte om i kategorier, menyer, utseende och själva strukturen, vi kom ganska snabbt fram till en lösning som såg mycket lovande ut i teorin. När projektet lanserades började vi att mäta konverteringsgraden. Den nya konverteringen var 105 % högre i den nya webshopen. Den ökade konverteringsgraden har inneburit många fler ordrar och omsättning har ökats markant. Ausra har nu planer på att sätta in extra arbetsinsatser för att klara av utovade leveransdatum.

Sökmotoroptimering med ett lyckat resultat

Kon-IT fick också i uppdrag att titta över sökmotoroptimeringen på Bröllopsdekorationer-webshopen. Den dåvarande plattformen visade sig ha brister i tekniken vilket gjorde att bla url’er fick dålig formatering. – Vi har även analyserat marknaden och valt ut vissa viktiga sökord som vi har hjälpt Ausra med. Resultatet här har också varit mycket lyckat och den organiska trafiken har ökat markant.

Byte av plattform

Att byta plattform brukar vara en ganska simpel procedur. Man exportera produkter, kategorier, ordrar och kunder för att sedan importera dessa i den nya. I detta fall gick det inte att exportera ut kompletta produktlistor vilket gjorde att vi behövde fånga och scrapea hela sortimentet från hennes gamla webshop och skapa egna listor. När man väljer plattform är det viktigt att kontrollera att man kan skala upp och byta plattform vid behov utan onödigt arbete.

Responsiv e-handel lyfter orderantalet

I den nya plattformen blev siten helt responsiv och fungerar lika bra i mobilen som på en dator eller surfplatta. Detta har fått enorm effekt eftersom närmare 60% av besökarna kommer från mobil och surfplatta och 50% av alla köp sker via mobila enheter. I den tidigare lösningen, med en icke fungerade mobilsite var antal köp betydligt lägre.

Brollopsdekorationer Logga

Ausras egna ord

I januari 2016 kontaktat jag Kon-IT
för att få hjälp att se över min hemsida Bröllopsdekorationer.com

Jag har byggt min hemsida själv i 4 års tid och kände att det var dags att få hjälp. Butiken växte, omsättningen höjdes men jag kände att jag vill ha mer avancerad och mobilanpassad hemsida. Mina kunskaper och erfarenheter räckte inte till för att nå till den professionella nivån som behövdes.  Jag bestämde mig att leta efter hjälp. Under åren blev jag kontaktad av många IT företag från både Stockholm och Göteborg. Personlig service är väldigt viktig för mig, vilket Kon-IT från Uddevalla kunde erbjuda mig och som bara fanns 5 mil från min butik. Efter första besöket av trevliga och professionella killar från Kon-IT, fick jag förtroende och lämnade min webbshop i deras ”händer”.  Från den tiden har det förändrats mycket! Jag fick en proffsig hemsida som är mobilanpassad och som har många bra funktioner. Vi gjorde en plan på hur hemsidan skulle SEO-optimeras, samt hur den marknadsförs på Adwords, Google shopping. Sist men inte minst till ett förmånligt pris.

De första månader var ganska jobbiga. Omsättningen minskades, alla produkter behövde uppdateras, allt verkade vara så krångligt och svårt. Jag fick många gånger kontakta Kon-IT med olika frågor: Hur, Var, När, och varför jag ska göra det. Med stort tålamod svarade Niklas på alla mina frågor och har lärt mig att jobba med det nya verktyget.  Förutom det hjälpte han mig även med design och logo till min hemsida. Jag fick många bra tips hur jag själv kan fixa och förstärka min position hos olika sökmotorer.  Kon-IT arrangerade gratis utbildning där jag som företagare, kunde fördjupa mig i kunskaper och erfarenheter ur ett e-handels perspektiv.

Idag har jag ett helt underbart verktyg att jobba i och hemsidan går jättebra. Samarbetet med Kon-IT  har det gett mig mycket, en professionell webbshop, fler kunder, bättre position på Google och jag har börjat att blogga på min sida.

Kon-IT´s ord

Vi vill tipsa om att när man står i ett skede att välja plattform, rådslå då med bekanta som har erfarenhet, läs på forum och prata med experter. Det kan bli onödigt och kostsamt att välja en färdig plattform med abonnemangsmetoder. I detta fall så sänkte vi kostnaderna med flera tusen kronor i månaden för kunden, samtidigt som vi faktiskt levererade en mycket bättre lösning.

Det har varit jätteroligt att jobba med Ausra och det känns som vi har levererat ännu en bra lösning till en kund och sett vilken effekt det gett. Fantastiskt kul att vi fick förtroendet att leverera ett en helt ny logotype och ett sökmotors-paket med väldigt lyckat resultat. Vi kommer hålla väldigt nära relation med Ausra i framtiden och hjälpa henne med alla beslut gällande vidare utveckling i framtiden.

Kon-IT är ett företag inom Koneo som har över 30 kontor i hela Sverige.

För att se Ausras butik klicka här