IT-kompetens, moln och digital transformation – del 1

By februari 27, 2017 april 12th, 2017 IT-lösningar
IT

IT-kompetens, moln och digital transformation–del 1 av 5

Lär rubriken igen, för du lär behöva orden. Eller snarare bör du lägga en stor del av ditt fokus den närmaste tiden på vad orden innebär för dig. Kanske befinner sig du och ditt företag redan i informationsteknologins framkant och kan skatta dig lycklig för det, men är det så att du inte har påbörjat din digitala resa ännu så är det minst sagt bråttom. Vissa företag är redan långt gångna med sin digitala transformation och andra har det mer eller mindre i blodet. Dessa företag har ett försprång mot andra företag som har kvar sina gamla och i vissa fall föråldrade rutiner. Sverige är också nästan bäst i klassen när det kommer till digitalisering, så är du verksam i Sverige och inte påbörjat din resa ännu, så springer andra företag just nu ifrån dig. I det läget är det inte så bra att ”vänta lite till”. Kanske finns det inte en ”Uber” i din bransch ännu, men tro mig – det kommer snart att göra det.

Med andra ord: Vill du behålla din konkurrenskraft är digital transformation ofrånkomligt – och vägen dit stavas i första hand IT-kompetens och Moln.

Kon-IT har specialiserat sig på fem områden som kan vara behjälplig på din resa, oavsett var du befinner dig på den:

Rådgivning

Efter trettio år i branschen kanske vissa tror att ett företag som Kon-IT blivit institutionaliserat. Men tvärt om så har vår organisation lätta fötter och förstår att utveckling också betyder förändring. Vi ser att vår aptit på ”de senaste lösningarna” sammanbakat med en djup kundförståelse och erfarenhet också innebär nöjda kunder. Kunder som i många fall ser oss som sin viktigaste partner. Vår vision och förhoppning är att du som kund kommer att nämna oss när du i framtiden beskriver din framgång.

Utbildning

Utan ”know-how” famlar vi alla i mörkret. Utbildning är mycket efterfrågat och något vi erbjudit under en lång period. Det senaste inom vårt utbud av utbildningar är Upplevelserummet. Här får du i en arbetsliknande miljö lära dig Microsoft Office 365 samt hur din organisation kan maximera nyttan med densamma. Läs mer här: http://kon-it.se/upplevelserummet/

Molnlösningar

Att lägga sin IT-infrastruktur i molnet innebär många viktiga fördelar som att avlastar organisationen på otaliga områden. Ditt företag kommer att uppleva en ökad stabilitet, flexibilitet, skalbarhet, och det blir lättare för dig att fokusera på affärsutveckling och försäljning. Dessutom upplever många avsevärt minskade kostnader för sin IT-drift när de går över i molnet. Du betalar ju inte för mer än vad du använder.

IT-infrastruktur

IT-infrastruktur är Kon-IT´s kärnverksamhet. Vi vet vad som krävs för att anpassa dina klienter och servrar till just dina behov. Det kommer också alltid att vara så att vissa företag behöver sin egna servrar- och molnlösningar. Idag kan vi erbjuda hyper-skalbara server- och lagringslösningar som låter dig växa dynamiskt i takt med ditt behov.

E-handel

E-handelns totala omsättning växer i en årstakt på nära 20% och kanske är just övergången till e-handel den allra viktigaste investeringen många företag har i sin digitala transformationsresa. Detta faktum gäller inte bara inom den traditionella handeln, tjänster som hotellbokningar eller köp av resor är också på stark frammarsch, likaså nedladdningar från internet av musik och film. Även den traditionella tjänstesektorn har insett vilken betydelse e-handeln kan ha för den totala kundupplevelsen. Det är också inom e-handel Kon-IT´s främsta fokus hamnat. Mer om e-handelns betydelse återkommer jag om senare i denna blogg-serie.

Thomas Fälldin är Key Account och affärsstrateg på Kon-IT. Han är civilekonom med inriktning mot organisationsteori, men har varit verksam i IT-branschen i över fem år.